Un consilier de politică externă al prezidenţiabilului republican Donald Trump a acuzat joi după-amiază Washingtonul că a contribuit la formarea unui mediu de dispreţ reciproc cu Moscova prin ignorarea intereselor Rusiei. Declaraţia controversată a consilierului miliardarului republican are loc în contextul în care mai multe părţi acuză că Donald Trump este susţinut la alegerile prezidenţiale de regimul preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din Siria şi până în Ucraina, Rusia rămâne o parte esenţială a puzze-ului pentru rezolvarea multor obstacole geostrategice presante, pe care le întâmpină Washingtonul”, a scris într-un articol consilierul Carter Page.

De asemenea, acesta a susţinut că executivul american a demostrat ”o nepăsarea completă vizavi de interesele ruse”, iar un asemenea comportament a jucat un rol important în deteriorarea relaţiilor bilaterale.

În trecut, Carter Page a cauzat numeroase controverse pentru comemtariile sale legate de Rusia. De asemenea, ultimul său material de opinie, în care critică acid ignorarea intereselor părţii ruse, a fost publicat în exclusivitate de către Sputnik.

Page a fost numit în urmă cu şapte luni în echipa de cinci consilieri pe politică externă din campania republicanului Donald Trump. Atât Carter Page, cât şi Donald Trump, sunt cunoscuţi pentru poziţia moderată vizavi de Rusia, prin comparaţie cu alţi membri din elita Partidului Republican.

De asemenea, consilierul de politică externă a condamnat în luna iulie statele occidentale, pentru că se concentrează în mod ipocrit pe introducerea democraţiei în lumea post-sovietică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.