CEO-ul site-ului de vânzări online Overstock.com, Patrick Byrne, a demisionat din cauza scandalului provocat de relaţia sa cu spioana rusă Maria Butina, care a sedus ”lume bună” din lobbyul armelor de foc pentru a se infiltra în politica americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amanta sa, Maria Butina, care a ţinut prima pagină, a fost condamnată, la sfârşitul lui aprilie, la 18 luni de închisoare, de un tribunal de la Washington, cu privire la faptul că s-a infiltrat în aparatul politic american prin intermediul legăturilor sale cu puternicul lobby al armelor de foc NRA. Inculpată de ”complot” în vederea ”promovării intereselor Rusiei”, Butina a fost arestată în iulie 2018.

Nimic nu a ajuns în presă înainte de două articole ale unui jurnalist de la Fox News şi a unui comunicat, publicat de Overstock la 12 august, cu un titlu şi un conţinut neobiţnuite - ”Comentariile CEO-ului despre statul din umbră”.

În acest comunicat, Patrick Byrne anunţa că a colaborat în mod activ cu forţele de ordine, imediat ce şi-a dat seama că greşeşte.

În mod curios, el numeşte forţele de ordine ”Men in Black” sau ”M.I.B.”, ca agenţii speciali însărcinaţi să supravegheze extratereştri care populează Terra în filemele de succes cu Will Smith.

Expresia ”stat din umbră” (”Deep State” în engleză) denotă apetitul său faţă de o teorie a complotului potrivit căreia o coaliţie clandestină de biroctraţi controlează Statele Unite.

El afirmă, de asemenea, că interacţiunea sa cu autorităţile avea mai puţin a face ”cu justiţia decât cu spionajul politic împotriva lui Hillary Clinton şi Donald Trump”.

Într-un interviu acordat ziarului The New York Times, Patrick Byrne a mărturisit că s-a întâlnit cu tânăra spioană la o convenţie libertariană, la Las Vegas, şi că insistenţa acesteia de a se întâlni cu membri ai campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton şi Donald Trump i-au trezit suspiciunea.

”În iulie 2018, am înţeles”, mărturiseşte CEO-ul în comunicatul de la 12 august. El spune că a informat imediat un militar de rang îalt şi un ales, iar apoi Departamentul Justiţiei, în aprilie.

Acţiunile Overstock.com au crescut joi cu 8,31% după anunţarea demisiei sale miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.