Omul de afaceri american Andrew Yang, un candidat în alegerile primare democrate, a promis să doneze 1.000 de dolari pe lună, timp de un an, unui număr de zece familii alese la întâmplare, pentru a-şi promova ideea unui venit minim universal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atunci când dai bani unei campanii prezidenţiale, ce se întâmplă? Politica cheltuieşte banii în publicitate şi cu consultanţi, iar tu speri că va funcţiona”, a declarat acest antreprenor în vârstă de 44 de ani joi, în deschiderea unei dezbateri, la Houston, între candidaţi la învestitura democrată în alegerile prezidenţiale din 2020.

”A venit timpul să avem încredere”, a continuat Andrew Yang, angajându-se să doneze un ”divident libertate (numele dat iniţiativei sale cu privire la un venit minim universal) de 1.000 de dolari pe lună, timp de un an, unui număr de zece familii americane”.

Acest fiu de imigranţi taiwanezi a trimis la site-ul său pe Internet, pe care pagina de primire invită vizitatorii să-şi introducă coordonatele în speranţa de a beneficia de acest venit.

Puţin cunoscut la începutul campaniei, el a reuşit să trezească un interes prin tonul său şi beneficiază în prezent de 3% din intenţiile de vot, potrivit unor sondaje.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.