Un camion şi o maşină au căzut în râul Tarn luni dimineaţa, după ce un pod peste râu s-a surpat, în Haute-Garonne (sud-vest), au decarat pompieri pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nici prefectura din Haute-Garonne şi nici pompierii sau jandarmii nu erau în măsură să furnizeze un bilanţ imediat.

Podul metalic lega Mirepoix-sur-Tarn şi Bessières, potrivit jandarmilor.

”Sunt implicate trei vehicule şi nu am încă numărul victimelor. Sunt peste 60 de pompieri la faţa locului”, a declarat pentru AFP preşedintele Consiliului departamental din Haute-Garonne Georges Méric.

Cu privire la situaţia podului urmează să aibă loc o anchetă, a adăugat el. Podul se află pe drumul departamental 71, administrat de Consiliul departamental.

Prefectul din Haute-Garonne s-a dus la faţa locului. ”Suntem în curs să evaluăm” accidentul, a anunţat prefectura.

Potrivit La Dépêche du Midi, un gabarit cu un tonaj mai mare decât limita autorizată ar fi intrat pe pod, care s-a surpat, antrenând în cădere o maşină.

Podul are 150 de metri lungime şi cinci metri lăţime şi a fost renovat în 2003 de Consiliul departamental Haute-Garonne, potrivit publicaţiei regionale.

Circulaţia rutieră pe drumul departamental 71 a fost  întreruptă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.