Britanicul Ben Innes din Aberdeen, ţinut ostatic la bordul aeronavei EgyptAir deturnată de Seif Eldin Mustafa pe aeroportul din Larnaca, a reuşit să-şi facă un selfie zâmbitor alături de piratul aerului. Innes a susţinut că încerca să privească de aproape centura plină cu explozibili, pentru a realiza dacă este sau nu reală, iar în acel moment nu avea nimic de pierdut, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt sigur de ce am făcut asta, am pus toate grijile deoparte în timp ce încercam să rămân bine dispus în faţa adversităţii. M-am gândit că dacă bomba nu este reală atunci nu am nimic de pierdut, aşa că am riscat pentru a o privi de aproape. 

Am convins un membru al echipajului să traducă pentru mine şi l-am întrebat dacă vrea să facă un selfie cu mine. El doar a dat din umeri că este OK, aşa că m-am aşezat lângă el şi am zâmbit în timp ce ni se făcea poza. Trebuie să fie cel mai tare selfie”, a susţinut Ben Innes.

Britanciul s-a numărat printre ultimii trei pasageri eliberaţi de Mustafa.

”După jumătate de oră petrecută pe aeroportul Larnaca am cerut să fac o poză cu el, pentru că oricum stăteam cu toţii şi aşteptam. Mi-am zis de ce nu. Dacă ne aruncă în aer pe toţi atunci ce mai contează”, a explicat britanicul.

Ben Innes este un auditor de siguranţă, care locuieşte în Aberdeen. El se întorcea acasă dintr-o călătorie de serviciu, atunci când avionul în care se afla a fost deturnat.

Seif Eldin Mustafa, care a deturnat zborul companiei Egypt Air Alexandria-Cairo şi a forţat pilotul să aterizeze pe aeroportul cipriot din Larnaca, a folosit huse de telefoane mobile pentru a-i convinge pe membrii echipajului că poartă o centură plină cu explozibili. Peripeţia s-a încheiat şapte ore de negocieri mai târziu şi după ce fosta sa soţie cipriotă a fost adusă pe aeroport.

El a fost capturat de autorităţile cipriote, chair dacă iniţial a încercat să fugă pe pista aeropotului din Larnaca. Mustafa rămâne momentan în arestul autorităţilor cipriote şi nu este clar dacă Egiptul va cere extrădarea sa, pentru a fi judecat la Cairo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.