Un bărbat în vârstă de 37 de ani acuzat de poliţia britanică pentru că ar fi spionat pentru serviciile de informaţii din Hong Kong, a fost găsit mort într-un parc din apropierea Londrei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia investighează "moartea inexplicabilă" a lui Matthew Trickett, al cărui cadavru a fost găsit duminică de către un membru al publicului în parcul din Maidenhead, Berkshire, la vest de Londra, a anunţat poliţia din Thames Valley într-un comunicat.

Trickett a apărut alături de alţi doi suspecţi în faţa Curţii de Magistraţi din Westminster, pe 13 mai, fiind acuzat de infracţiuni legate de securitatea naţională. Tuturor celor trei li s-a acordat eliberarea pe cauţiune.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Trickett se afla sub cauţiune, în aşteptarea procedurilor judiciare, ceea ce presupunea ca el să se înregistreze regulat la o secţie de poliţie", a precizat poliţia.

Într-o declaraţie, familia lui Trickett a declarat pentru ziarul britanic The Times: "Plângem pierderea unui fiu, frate şi om de familie foarte iubit".

Ambasada Chinei în Marea Britanie şi şeful executivului din Hong Kong, John Lee, au condamnat şi respins acuzaţiile de spionaj formulate de Londra. Relaţiile dintre Hong Kong şi fosta putere colonială Marea Britanie s-au deteriorat în ultimii ani, după protestele masive pro-democraţie din 2019 şi 2020 din metropola care timp de un secol, până în 1998, a fost sub controlul britanic.

Guvernul britanic a criticat reprimarea de către Hong Kong, sprijinită de Beijing, a aproape întregii opoziţii în anii care au urmat protestelor, în timp ce autorităţile din Hong Kong s-au arătat iritate de faptul că Marea Britanie a oferit refugiu liderilor prodemocraţie căutaţi de poliţia din Hong Kong.

Acuzaţiile formulate împotriva celor trei bărbaţi susţin că, între 20 decembrie 2023 şi 2 mai 2024, aceştia au fost de acord să întreprindă activităţi de colectare de informaţii, supraveghere şi acte de înşelăciune care ar fi putut ajuta în mod material un serviciu de informaţii străin. De asemenea, poliţia a susţinut că, la 1 mai, cei trei au forţat intrarea la o adresă rezidenţială din Marea Britanie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.