Probabilitatea unei ieşiri - fără acord (”no dela”) - a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) este ”semnificativă”, a apreciat miercuri Jeffrey Donaldson, un ales nord-irlandez din cadrul Partidului Unionist Democratic (DUP), de care depinde majoritatea parlamentară a lui Boris Johnson, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jeffrey Donaldson a subliniat, la BBC, că nu munceşte la un divorţ dur, dar că acordul negociat de Theresa May cu Bruxellesul este inacceptabil, din cauza ”backstop”-ului nord-irlandez irlandez, o clauză de salvgardare menită să împiedice, în ultim recurs, reimpunerea unei frontiere fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica irlanda, un stat membru UE.

Potrivit lui Donaldson, DUP este de acord cu noul premier britanic Boris Johnson că singurul mod de ratificare a acordului divorţului în Camera Comunelor este abandonarea ”backstop”-ului.

Însă cum europenii au refuzat să renegocieze acordul retragerii, ipoteza unui ”no deal” este semnificativă, iar Boris Johnson are dreptate să adopte o linie dură, a apreciat el.

În prezent, data Brexitului este prevăzută la 31 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.