Un bilet câştigător a obţinut unul dintre cele mai mari câştiguri din istoria loteriei americane, de peste 1,33 de miliarde de dolari, anunţă sâmbătă organizatorii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Jucători Mega Millions, verificaţi-vă biletele! Avem un câştigător (...) în Illinois. Aşteptaţi mai multe detalii”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter loteria acestui stat din zona central-estică.

”Abia aşteptăm să aflăm cine a câştigat şi sperăm să felicităm câştigătorul în curând”, anunţă într-un comunicat un reprezentant al Mega Millions, Pat McDonald.

Potul cel mare a fost estimat mai întîi la 1,28 miliarde de dolari, însă ”valoarea finală a fost mai mare decât estimările”, în baza vânzărilor reale, precizează Mega Millions.

Suma de 1,337 miliarde de dolari de vineri reprezintă suma pe care câştigătorul o va obţine în cazul în care acceptă o plată eşalonată pe o perioadă de 30 de ani.

În cazul în care doreşte să-şi primească premiul într-o singură tranşă, el va primi ”doar” 780 de milioane de dolari, din care o parte va fi prelvată apoi ca impozite, potrivit unei estimări a Mega Millions.

Jackpotul acestei loterii a continuat să crească de peste trei luni, la fel ca visele de a se îmbogăţi ale jucătorilor, din cauză că nimeni nu a reuşit să ghicească cele şase numere câştigătoare în cele aproximativ 30 de trageri anterioare.

Şansele de a câştiga această sumă aiuritoare erau doar de una la aproape 303 milioane.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată este de 1,586 miliarde de dolari. Suma a fost câştigată în ianuarie 2016 la o altă mare loterie americană, Powerball, însă jackpotul a fost împărţit de trei câştigători.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.