Un bărbat dispărut în munţi timp de şaptesprezece zile în urma cutremurului care a lovit sud-vestul Chinei a fost salvat, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul cu magnitudinea de 6,6 grade a lovit provincia Sichuan pe 5 septembrie, ucigând 93 de persoane şi rănind mai mult de 400.

Gan Yu a rămas în urmă să îşi ajute colegii să iasă din hidrocentrala unde lucra, dar apoi nu a mai putut ieşi din cauza faptului că îşi pierduse ochelarii, potrivit presei locale.

Un sătean l-a găsit în viaţă, miercuri, dar bărbatul era rănit.

Gan şi colegul său Luo Yong au rămas în urmă la hidrocentrala Wandong pe 5 septembrie pentru a acorda primul ajutor colegilor răniţi şi pentru a ajuta la prevenirea inundaţiilor prin eliberarea apei dintr-un baraj.

Cei doi au încercat să plece ulterior, mergând aproximativ 20 km prin munţii din jurul hidrocentralei.

Însă Gan, care suferă de o miopie severă, şi-a pierdut ochelarii în urma cutremurului şi s-a chinuit să găsească drumul, potrivit China National Radio (CNR).

Salvatorii au căutat în zonă supravieţuitorii, iar cei doi bărbaţi au încercat fără succes să strige după ajutor.

”Ne-am scos hainele, le-am întins pe ramuri de copac şi le-am făcut cu mâna”, a declarat Luo pentru CNR.

În cele din urmă, Luo a mers să caute ajutor, lăsându-l pe Gan pe un pat improvizat de muşchi şi frunze de bambus şi cu câteva fructe sălbatice şi lăstari de bambus de mâncat.

Luo a fost găsit pe 8 septembrie după ce a folosit un foc pentru a atrage atenţia salvatorilor, însă adăpostul colegului său Gan a fost găsit trei zile mai târziu, dar el nu mai era acolo. Salvatorii au descoperit doar haine aruncate şi au crezut că bărbatul a murit din cauza hipotermiei.

Săptămâna aceasta, un fermier care locuieşte în apropierea hidrocentralei s-a alăturat misiunii de căutare. După câteva ore, a auzit strigătele Gan şi l-a găsit sub nişte copaci.

Salvatorii au ajuns ulterior la faţa locului şi l-au transportat cu avionul pe Gan la un spital, unde i-au fost tratate fracturile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.