Un băieţel în vârstă de patru ani din Australia şi-a salvat mama dintr-o situaţie de urgenţă medicală sunând la ambulanţă, la doar o zi după ce ea l-a învăţat cum să cheme salvarea, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monty Cocker a format numărul naţional de urgenţă - 000 - pe 27 august, şi le-a spus operatorilor: ”Mami a căzut”.

”Când am ajuns la adresă, el era la fereastră... ne făcea cu mâna”, a spus paramedicul Mark Small.

În interiorul casei, Monty a ajutat calm echipajul ambulanţei să îşi dea seama că mama lui, Wendy, a suferit o criză.

Gândirea lui rapidă a făcut o diferenţă enormă, a mai spus Smalls.

”Mai ales dacă te loveşti la cap când cazi sau ai o criză prelungită, poate fi destul de grav”, a subliniat el.

Paramedicii s-au întors la casa din Launceston, Tasmania, marţi pentru a-i prezenta lui Monty un certificat de apreciere. Wendy Cocker, care este asistentă, le-a spus reporterilor că Monty ştia că a făcut un lucru bun, dar şi-a minimalizat rolul, spunându-le prietenilor de la grădiniţă că a fost ”uşor”.

”Bunica lui a venit şi a spus: «Unde este super-eroul»?”, iar el a răspuns: ”O, nu, nu sunt un super-erou. Sunt doar un erou”.

În după-amiaza dinaintea incidentului, Wendy  Cocker îi explicase fiului său cum să cheme o ambulanţă folosind un telefon blocat şi unul deblocat. Ea nu se aştepta că băiatul va trebui să folosească aceste cunoştinţe atât de curând. Wendy a spus că îşi aminteşte că nu se simţea bine şi că a încercat să-şi sune soţul, dar nimic altceva.

”Mi-am revenit şi totul se întâmpla, ambulanţa era acolo. Sunt atât de mândră de el... cu siguranţă a fost eroul zilei”, a adăugat mama băieţelului.

”Sunt paramedic de 13 ani şi am avut copii mai mari care au chemat o ambulanţă, dar niciodată, niciodată un copil de patru ani”, a conchis Smalls.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.