Un avion B-17, care data din Al Doilea Război Mondial, s-a prăbuşit miercuri, în timp ce încerca să aterizeze de urgenţă pe un aeroport din Hartford, Connecticut, iar şapte oameni dintre cei 13 aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul s-a prăbuşit şi a ars, iar aeroportul a fost închis timp de mai multe ore, potrivit autorităţilor.

Avionul Boeing B-17 Flying Fortress decolase miercuri dimineaţa de pe Bradley International Airport, iar echipajul a contactat turnul de control cinci minute mai târziu, pentru a raporta o problemă, a declarat Jennifer Homendy, membră a Comisiei pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale, într-o conferinţă de presă.

În timpul încercării de a ateriza pe aeroport, avionul a lovit stâlpii din apropierea unei piste şi a traversat o zonă acoperită cu iarbă şi o pistă, înainte de a lovi o staţie de degivrare, a anunţat Homendy, a cărei agenţie a trimis o echipă formată din 10 persoane pentru a investiga accidentul.

Echipe de salvare de la mai multe agenţii de salvare au venit la locul accidentului.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şase, inclusiv un muncitor de la staţia de degivrare, au fost tratate pentru răni uşoare şi până la critice, a declarat James Rovella, comisar al Departamentului pentru Servicii de Urgenţă şi Protecţie Publică, în conferinţa de presă.

În total, la bord se aflau 13 persoane, dintre care trei membri ai echipajului, a spus Rovella.

Numele persoanelor decedate nu au fost făcute publice, deocamdată. Toate victimele erau adulte.

Una dintre persoanele aflate la bord a deschis o uşă de urgenţă şi i-a ajutat pe ceilalţi să iasă.

”În timpul zilelor următoare veţi auzi despre unele eforturi eroice ale unor persoane aflate în interiorul sau în apropierea avionului, a spus Rovella.

Avionul era operat de Collings Foundation din Massachusetts, care se ocupă de conservarea şi prezentarea publică a istoriei automobilelor şi avioanelor.

Avionul vintage era unul dintre cele 18 avioane  B-17 care mai sunt în stare de funcţionare în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.