Un avion rusesc de pasageri a aterizat de urgenţă, joi, în apropiere de Moscova, la scurt timp după decolare, din cauză că mai multe păsări au fost aspirate de motoare, a anunţat compania aeriană, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul companiei Ural zbura pe ruta Moscova - Simferopol. Nu au fost victime. 

Aeronava Airbus 321, cu 234 de pasageri la bord, a aterizat de urgenţă în apropiere de Aeroportul Internaţional Zhukovsky, la sud-est de Moscova, potrivit agenţiei de stat RIA care l-a citat pe ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă. 

Compania aeriană a precizat pe Twitter că nimeni nu a fost rănit când zborul U6178 a aterizat după ce păsări au fost aspirate în motoare. 

"A avut loc o aterizare de urgenţă la Zhukovsky. Păsările au intrat în ambele motoare. Motoarele s-au oprit, echipajul a efectuat aterizarea... la un kilometru depărtare de pistă", potrivit agenţiei de ştiri TASS care l-a citat pe directorul general al companiei, Sergei Skuratovб.

TASS mai citează o sursă care precizează că aeronava a aterizat pe un câmp în apropiere de aeroport. 

Problemele de siguranţă au afectat industria aeriană din Rusia, care s-a confruntat cu multe accidente fatale în ultimii ani.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.