Un avion aparţinând companiei Pakistan International Airlines (PIA), la bordul căruia se aflau peste 100 de persoane, s-a prăbuşit vineri, la Karachi, a anunţat Autoritatea pakistaneză a Aviaţiei, relatează AFP, CNN şi BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea publică pakistaneză difuza imagini cu aeronava care s-a prăbuşit într-un cartier rezidenţial.

”Avionul s-a prăbuşit la Karachi. Încercăm să confirmăm numărul pasagerilor, dar este vorba despre 99 de pasageri şi opt membri ai echiajului”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei din pakistan Sattar Khokhar.

Avionul a decolat de la Lahore, al doilea cel mai important oraş din ţară.

Zborul PK8303 a decolat de la Lahore şi urma să sosească la ora locală 14.30 la Karachi, însă a ”dispărut” de pe radar, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al PIA, Abdullah Khan.

Un protocol de intervenţie în situaţii de urgenţă a fost activat, a precizat purtătorul de cuvânt.

Avionul urma să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Jinnah, unul dintre cele mai aglomerate din Pakistan, relatează BBC News.

Imagini postate pe reţele de socializare surprind fum ridicându-se de la locul accidentului.

Membri ai echipajelor de intervenţie au ajuns la faţa locului, unde locuinţe au fost avariate.

Acest accident are loc la doar câteva zile după ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale, oprite din cauza pandemiei covid-19.

Accidentele de avion sunt frecvente în Pakistan.

În 2010, un zbor operat de compania privată Airblue s-a prăbuşit în apropiere de Islamabad, iar cele 152 de persoane de la bord au murit, în cel mai sângeros accident din istoria Pakistanului.

În 2012, un avion de tip Boeing 737-200 operat de compania Pakistan's Bhoja Air s-a prăbuşit, în condilţii meteorologice nefavorabile, în timp ce ateriza la Rawalpindi. Toţi cei 121 de pasageri şi ţase membri ai echipajului au murit.

În 2016, o aeronavă aparţinând Pakistan International Airlines a luat foc în timp ce efectua un zbor din nordul Pakistanului la Islamabad, iar 47 de persoane au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.