Un avion de antrenament al Forţelor Aeriene din Pakistan (PAF) s-a prăbuşit, marţi, în timpul unei misiuni în nord-vestul ţării. Incidentul s-a soldat cu moartea celor 2 piloţi de la bord, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene pakistaneze, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aeronava de antrenament s-a prăbuşit lângă Peshawar, în timpul unei misiuni de antrenament de rutină”, se arată într-un comunicat emis de forţele aeriene pakistaneze.

Nu au fost raportate pierderi de vieţi omeneşti sau de bunuri pe teren.

O comisie de anchetă a fost ordonată de către Cartierul General aerian pentru a stabili cauza incidentului, se mai arată în comunicat.

Forţele armate pakistaneze au suferit mai multe accidente aeriene în ultimii ani. Unul dintre ele s-a soldat cu moartea unei femei pilot într-un alt exerciţiu de antrenament, în noiembrie 2015.

În mai 2015, un elicopter militar care transporta diplomaţi care urmau să inspecteze un proiect turistic s-a prăbuşit, iar 7 persoane au murit, inclusiv ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor.

Un alt elicopter militar folosit drept ambulanţă aeriană s-a prăbuşit în august 2015, în apropierea districtului Mansehra (nord). În urma accidentului, 12 persoane şi-au pierdut viaţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.