Un tribunal olandez a condamnat, marţi, un austriac la trei ani de închisoare pe motiv că a ajutat un olandez să reţină ilegal şi să îşi priveze de libertate cei şase copii, pe care i-a ţinut izolaţi ani de zile într-o fermă îndepărtată din Ţările de Jos, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie 2019, povestea tatălui care locuia de ani de zile cu şase dintre copiii săi la ferma din satul Ruinerwold din estul Olandei a făcut înconjurul lumii. Povestea a ieşit la iveală abia când unul dintre fii a părăsit clădirea şi a tras semnalul de alarmă.

La audierile de judecată anterioare, procurorii l-au descris pe tatăl copiilor, identificat doar ca Gerrit Jan van D., ca pe un bărbat cu înclinaţii religioase profunde, care îşi percepea familia drept ”aleasă de Dumnezeu” şi a făcut tot ce i-a stat în putere – aplicând inclusiv bătăi fizice şi alte pedepse – pentru a-i împiedica să cedeze influenţelor exterioare pe care le considera maligne.

Aceeaşi instanţă a renunţat anul trecut la toate acuzaţiile împotriva tatălui, pe motiv că nu poate fi judecat în urma unui accident vascular cerebral care l-a lăsat cu deficienţe.

Tribunalul districtual al Ţărilor de Jos de Nord l-a condamnat pe ajutorul şi ”discipolul” austriac al tatălui, identificat doar drept Josef B. conform reglementărilor olandeze de confidenţialitate, pentru colaborarea în ”privarea ilegală de libertate a celor şase copii mai mici ai familiei” la fermă. De asemenea, a fost condamnat pentru privarea de libertate a altui bărbat deţinut pentru o perioadă la fermă.

Instanţa a menţionat că austriacul, care a cumpărat provizii pentru familie şi a închiriat proprietatea fermei, ”a jucat un rol esenţial în desfăşurarea evenimentelor, iar fără contribuţia sa, tatăl nu ar fi putut să-şi ţină copiii izolaţi de societate pentru o perioadă atât de lungă”.

Bărbatul a fost achitat de privarea ilegală de libertate a celor trei copii mai mari ai familiei şi de acuzaţia că ar fi abuzat toţi copiii.

Cei şase copii care au fost ţinuţi la fermă sunt acum toţi tineri adulţi. Trei fraţi mai mari părăsiseră mai devreme viaţa izolată a familiei. Mama lor a murit în 2004.

Timpul petrecut de austriac în arest înaintea procesului va fi dedus din sentinţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.