În Minnesota, o instanţă l-a condamnat miercuri după-amiază pe un cetăţean american de origine somaleză la 30 de ani în spatele gratiilor, după ce a conspirat pentru a-i sprijini pe jihadiştii Statului Islamic. Autorităţile americane l-au identificat pe suspect sub numele de Mohamed Farah, care a încercat în două rânduri să acorde ajutor grupării jihadiste, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, Farah a fost condamnat în luna iulie pentru că a conspirat să comită crime în Siria în numele jihadiştilor ISIS. De asemenea, cetăţeanul american de origine somaleză a fost acuzat pentru sperjur în faţa unui complet de judecată şi a agenţilor FBI.

Mohamed Farah se numără printre nouă suspecţi americani de origine somaleză, care au fost inculpaţi în această săptămână pentru sprijinirea ISIS. Acesta a primit o sentinţă de 30 de ani în spatele gratiilor, cea mai dură pedeapsă decisă până acum pentru membrii grupului de simpatizanţi ai Statului Islamic.

Ceilalţi suspecţi somalezi au primit pedepse de până la 15 ani de închisoare.

Însă, Farah a făcut încercări persistente în ultimii doi ani de a se alătura Statului Islamic.

Acesta a negat că este un terorist în faţa judecătorului Michael Davis din Minnesota.

”Ceea ce îţi spun ţie este că acţiunile mele se încadrează în ce ar face teroriştii, dar eu nu sunt un terorist”, a declarat Farah.

În Minneapolis există o minoritate importantă de somalezi, dintre care zeci de tineri au plecat pentru a se alătura grupării al-Shabaab.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.