Un alpinist grec, Antonios Sykaris, a murit marţi în timp ce cobora de pe Muntele Dhaulagiri, un vârf de 8170 de metri din Nepal, potrivit organizatorilor expediţiei. Antonios Sykaris a murit la o altitudine de 7400 de metri, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antonios Sykaris, în vârstă de 59 de ani, a murit la o zi după ce a postat pe Instagram o fotografie cu el triumfător pe vârful Dhaulagiri, al şaptelea cel mai înalt munte din lume.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Antonios Sykaris (@antonios_sykaris_official)

Alpinistul s-a îmbolnăvit în timpul coborârii, iar sănătatea sa s-a deteriorat rapid.

”A murit la o altitudine de 7400 de metri. Ţinem legătura cu familia lui”, a declarat pentru AFP ghidul montan Mingma Sherpa.

Antonios Sykaris era un alpinist cu experienţă care a escaladat în trecut alte cinci vârfuri montane de peste 8.000 de metri, potrivit paginii sale oficiale de internet.

Acesta este primul deces înregistrat de la începutul primăverii în Munţii Himalaya, un anotimp care atrage sute de alpinişti în Nepal în fiecare an datorită temperaturilor mai blânde şi a vântului mai puţin violent.

Autorităţile nepaleze au acordat deja permise de alpinism pentru 530 de persoane pentru acest sezon, inclusiv 204 pentru Everest, cel mai înalt vârf din lume.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.