Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a sugerat vineri să le fie confiscate proprietăţile ruşilor care au părăsit ţara şi care "insultă" din străinătate statul şi forţele sale armate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea lui Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a parlamentului, vizează în mod clar personalităţile din opoziţie - multe dintre ele desemnate deja drept "agenţi străini" - care au condamnat războiul din Ucraina după ce au fugit din ţară pentru a evita arestarea.

"În ultima vreme, unii dintre concetăţenii noştri consideră că este posibil să insulte Rusia, locuitorii, soldaţii şi ofiţerii ei şi să susţină în mod deschis bandiţii, naziştii şi criminalii", a declarat Volodin. "Scopul lor este clar - să atragă favoruri şi să încerce să-şi menţină bunăstarea în străinătate", a scris el pe contul de Telegram.

Volodin a adăugat că măsurile juridice existente pentru combaterea extremismului, "reabilitarea nazismului" sau discreditarea forţelor armate - care este deja pedepsită în Rusia cu amenzi şi condamnări la închisoare - nu sunt suficiente pentru a-i contracara pe "nelegiuiţii" din străinătate.

"În timp ce se află în străinătate, ei închiriază proprietăţi imobiliare şi continuă să obţină bani pe seama cetăţenilor ruşi. În acelaşi timp, îşi permit să verse public mizerii despre Rusia, să ne insulte soldaţii şi ofiţerii. Ei simt că au impunitate, crezând că justiţia nu poate ajunge la ei", a arătat el.

Prin urmare, conchide preşedintele Dumei de Stat, este necesar să se actualizeze Codul penal cu o clauză privind confiscarea proprietăţii acestor persoane, pentru a compensa daunele pe care acestea le creează.

Nu este clar, notează Reuters, dacă o astfel de măsură ar putea ajunge curând în parlament.

Volodin, în vârstă de 58 de ani, este preşedinte al Dumei de Stat din 2016, după ce anterior a deţinut un rol de conducere în administraţia prezidenţială. În calitate de membru al Consiliului de Securitate al lui Putin, el are acces regulat la preşedinte. Iar ca preşedinte al Dumei, el s-a asigurat că politicile-cheie ale Kremlinului trec eficient prin legislativ, inclusiv legile care penalizează criticile la adresa războiului, plasarea economiei în stare de război şi anexarea regiunilor ocupate din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.