Un algerian suspectat că l-a ajutat pe teroristul care a deschis focul într-un tren Thalys, în august 2015, dar şi pe presupusul organizator al atentatelor de la Paris, din noiembrie 2015, să ajungă în Europa, a fost inculpat şi plasat în arest în Franţa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţinut în Germania, în iulie 2016, Bilal Chatra, în vârstă de 21 de ani, a fost predate Franţei pe 21 aprilie. El a fost inculpate pentru complicitate la tentative de asasinat terorist şi asociere cu terorişti, potrivit unei surse judiciare.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, el este suspectat că i-a ajutat, din Turcia, atât pe Ayoub El Khazzani, atacatorul din trenul Thalys, care circula pe ruta Amsterdam-Paris, cât şi pe Abdhelamid Abaaoud, să se infiltreze în Europa pe ruta balcanică, urmând fluxul de refugiaţi în punctul culminant al crizei migratorii. Mai exact, el ar fi „reperat punctele de control din diferite ţări de-a lungul rutei migratorii”, din zona irakiano-siriană până la Koln, în Germania.

El le-ar fi transmis pe Facebook informaţiile teroriştilor. În august 2015, el Khazzani a împuşcat, la ordinul lui Abaaoud, mai mulţi pasageri ai unui tren de mare viteză pe ruta Amsterdam-Paris. Abaaoud a plănuit mai multe atentate teroriste pe teritoriul statelor europene, inclusiv masacrul din sala de concerte Bataclan şi din cinci restaurante pariziene, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 130 de persoane.

Aşa-numitul „creier” din spatele atentatelor pariziene, Abaaoud a fost împuşcat mortal în timpul unui raid antiterorist din suburbia Saint Denis, care a avut loc la cinci zile după atacurile jihadiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.