Un specialist în curse montane, "trail runner", a ucis cu mâna goală o puma care l-a atacat într-un parc în statul Colorado, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, care nu a fost identificat, a suferit răni grave, însă nu mortale, şi a fost spitalizat în urma atacului, luni, a precizat într-un comunicat Serviciul parcurilor şi faunei (CPW) din Colorado, un stat situat în vestul Statelor Unite.

Potrivit CPW, bărbatul alerga singur pe un munte din lanţul Rocky Montains când, spune el, a ”auzit ceva în urma sa pe pistă şi a fost atacat de o pumă în timp ce se întorcea să vadă despre ce era vorba”.

”Puma s-a aruncat asupra alergătorului, l-a muşcat la nivelul feţei şi mâinii”, precizează Serviciul parcurilor. ”El a fost în măsură să lupte şi să se elibereze de puma, omorând-o în autoapărare”.

În comunicat se precizează că alegătorul a reuşit ”să sufoce animalul”, o pumă tânără al cărei corp a fost găsit la locul atacului. Potrivit ziarului local The Coloradoan, puma avea aproximativ 36 de kilograme.

Ty Petersburg, un reprezentant al CPW, a declarat că acest tip de atac este rar în Colorado. ”Este regretabil că instinctele de vânător ale pumei au fost trezite de alegător”, a spus el.

Potrivit CPW, mai puţin de 20 de persoane au fost ucise de o pumă în Statele Unite în ultimii 100 de ani. Trei morţi şi 16 răniri au avut loc în Colorado începând din 1990.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.