Un al doilea seism, cu o magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter, a lovit joi coasta sud-vestică a Japoniei, după ce mai multe case s-au prăbuşit anterior ca urmare a unui cutremur de aceeaşi magnitudine, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile japoneze au anunţat că mai multe case au fost grav avariate şi s-au prăbuşit din cauza seismului, de 6,4 grade Richter, care a lovit în urmă cu doar câteva ore coasta Japoniei. Primul seism as fost urmat de o replică cu aceeaşi magnitudine.

Secretarul-şef al executivului, Yoshihide Suga, a anunţat că pagubele sunt încă în curs de evaluare.

“S-a auzit o bubuitură, iar întreaga casă s-a mişcat în lateral. Mobila şi corpurile de bibliotecă au căzut, cărţile s-au împrăştiat pe jos”, a declarat un martor din apropierea epicentrului seismului.

Niciuna dintre instalaţiile nucleare din ţară nu a fost afectată.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea 5,7 şi s-a produs după circa 40 de minute, potrivit Agenţiei japoneze de Meteorologie.

Institutul american de Geofizică, USGS, a estimat că seismul a avut o magnitudine de moment de 6,2 şi s-a produs la o adâncime de 23 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.