Un incendiu a distrus aproape în întregime - fără să facă victime - un adăpost în care erau cazaţi refugiaţi ucraineni, la Gross Strömkendorf, în nordul Germaniei, anunţă joi poliţia locală, care acuză un act criminal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei aproximativ 15 refugiaţi ucraineni şi personalul adăpostului de la Gross Strömkendorf, în Mecklenburg-Pomerania, au fost evacuaţi la timp, precizează într-un comunicat poliţia locală.

Incendiul a izbucnit miercuri seara şi a distrus clădirea aproape în întregime, potrivit unor imagini ale sinistrului difuzate de presa germană.

”Poliţia presupune că incendiul este de origine criminală”, anunţă anchetatorii.

O patrulă de poliţie s-a dus la faţa locului miercuri, după descoperirea unei svastici pictate pe poartă, dezvăluie presa locală.

Alt adăpost destinat refugiaţilor ucraineni a fost distrus de flăcări la Apolda, în Turingia, la începutul lui octombrie. Însă clădirea era goală la momentul incendiului.

Anchetatorii au estimat iniţial că ar era vorba despre un act criminal, însă consideră în prezent că ar fi fost vorba despre un accident.

Germania a înregistrat, de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, peste 967.000 de refugiaţi ucraineni, dintre care o parte s-a întors în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.