Un activist local din Rusia a fost arestat după ce a scris că nu a "simţit nicio umbră de tristeţe" în legătură cu moartea lui Vladlen Tatarsky, blogger-ul pro-război care a fost ucis într-un atentat cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg luna aceasta, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile ruse de aplicare a legii au deschis un dosar penal împotriva lui Iaroslav Şirshikov, acuzându-l de justificarea terorismului, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

Într-o postare pe Telegram, Shirshikov a scris: ”lui Tatarsky, care a vrut să ucidă şi să jefuiască pe toată lumea, aşa cum i-a plăcut, îi doresc vată de sticlă care să-i căptuşească mormântul, precum şi celor care au venit de bunăvoie la seara creativă a acestui nemernic din Sankt Petersburg".

Shirshikov a fost, de asemenea, una dintre primele persoane care au postat public pe Telegram despre arestarea jurnalistului de la Wall Street Journal Evan Gershkovich în Ekaterinburg luna trecută.

El a declarat anterior pentru CNN, în cadrul unei convorbiri telefonice, că Gershkovich se ocupa de o serie de reportaje şi că i-a trimis un mesaj prin care îl anunţa că se întoarce în oraş. Shirshikov a spus că s-au întâlnit în Ekaterinburg înainte ca Gershkovich să fie arestat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.