Ultimele sondaje de opinie dinaintea alegerilor legislative anticipate britanice de joi creditează Partidul Conservator al premierului în exerciţiu Boris Johnson cu o majoritate fragilă în Camera Comunelor - departe de avansul confortabil cu care era creditat luna trecută, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Institutului YouGov, care preconiza o majoritate de 68 de mandate în noiembrie, Partidul Conservator (Tories) ar urma să dispună de o majoritate de 28 de mandate.

Conservatorii ar urma să obţină 339 din cele 659 de mandate, după ce au obţinut 317 în 2017, potrivit acestui studiu, publicat marţi de Times.

Partidul Laburist (Labour) este creditat cu 231 mandate.

YouGov precizează că modelul în baza căruia a făcut aceste proiecţii ţine de cont de posibilitatea ca niciun partid să nu obţină o majoritate.

Institutele britanice de sondare a opiniei publice au fost afectate de o serie de rateuri - înaintea alegerilor legislative din 2015 şi înaintea referendumului Brexitului din 2016.

Institutul Focaldata creditează Partidul Conservator cu o majoritate de 24 de mandate în urma scrutinului.

Focaldata, care preconiza o majoritate conservatoare de 82 de mandate luna trecută, preconizează de-acum că partidul lui Johnson urmează să obţină 337 de mandate.

Partidul lui Jeremy Corbyn este creditat de Focaldata cu 235 de mandate în urma alegerilor de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.