Autorităţile franceze au anunţat că ultimele 33 de persoane, care erau blocate în cabinele din masivul Mont Blanc, au fost salvate vineri dimineaţă, după ce muncitorii companiei de transport teleferic au reuşit să îndrepte cablurile încurcate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, peste 110 persoane erau în telecabine, atunci când acestea au rămas blocate la o altitudine de 3.000 de metri, după ce cablurile de transport s-au încâlcit.

La Compagnie du Mont Blanc a anunţat că nu s-a stabilit motivul incidentului tehnic, însă cablurile de transport se pot încurca din cauza rafalelor puternice de vânt sau a unor opriri bruşte a sistemului.

Salvatorii francezi şi italieni au intervenit iniţial cu patru elicoptere şi au reuşit să recupereze 65 de turişiti din telecabine, înainte ca condiţiile de vizibilitate redusă să nu mai permită decolarea aeronavelor. Alte zece persoane au fost evacuate în timpul nopţii de către salvatori cu ajutorul unor frânghii.

Mai mulţi salvatori cu pregătire medicală şi-au petrecut noaptea alături de cele 45 de persoane care nu au putut să fie coborâte din telecabine înainte de lăsarea întunericului. Salvatorii au adus pături, alimente şi apă celor blocaţi în telecabine, pentru a putea să reziste temperaturilor scăzute din timpul nopţii.

Aceste telecabine, care oferă o imagine spectaculoasă deasupra celui mai înalt masiv european, fac legătura dintre Vf. Aiguille de Midi (3.842 metri) din Franţa şi Pointe Helbronner (3.462 metri) din Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.