UKIP cere numirea europarlamentarului Nigel Farage în poziţia de ambasador al Marii Britanii în Statele Unite, întrucât acesta ar reprezenta singura alegere raţională după venirea lui Donald Trump la Casa Albă. Farage l-a felicitat pentru victorie pe preşedintele ales şi a explicat că rezultatele alegerilor prezidenţiale americane sunt asemănătoare unui referendum supradimensionat pentru Brexit, transmite Newsweek.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nigel Farage ar trebui să fie numit de la 1 ianuarie 2017 în poziţia de ambasador în Statele Unite”, se arată într-un comunicat de presă semnat de liderii formaţiunii antiimigraţioniste, printre care se numără şi vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt pentru comerţ internaţional al UKIP.

Antiimigraţioniştii susţin că relaţia specială cultivată în ultimele decenii între Marea Britanie şi Statele Unite ar trebui să devină şi mai importantă după ieşirea din UE. De asemenea, formaţiunea britanică aminteşte în comunicat de relaţiile bune ale lui Nigel Farage cu Donald Trump.

”O relaţie mult mai bună decât are oricine altcineva din viaţa publică britanică”, se arată în comunicatul UKIP.

Nigel Farage a declarat că victoria surprinzătoare înregistrată în alegerile prezidenţiale de republicanul Donald Trump poate să fie catalogată drept un referendum supradimensionat pentru Brexit. Comparaţia liderului britanic antiimigraţionist are legătură cu ideea că cele două naţiuni şi-au recăpătat suveranitatea prin vot.

”Numirea lui Nigel Farage este în interesul naţional. Alternativa este un nume din sistemul ministerului de Externe, care cu siguranţă că nu posedă aceeaşi empatie sau înţelegere pentru următoarea administraţie americană. Nigel Farage este cea mai bună alegere pentru ambasadorul britanic în Statele Unite”, se arată în comunicatul UKIP.

Farage a acţionat drept consultant ocazional pentru campania republicană şi a apărut la un eveniment de campanie alături de Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.