Uniunea Europeană ar fi dispusă să ”cheltuiască atât cât este nevoie”, pentru a susţine Irlanda, în cazul unei ieşiri a Marii Britanii din UE fără un acord (”no deal”), dezvăluie The Times, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană (CE) pregăteşte un program de ajutoarare a Irlandei, în valoare de câteva miliarde de euro, pentru a face faţă consecinţelor economice ale unui divorţ fără acord între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, dezvăluie în ediţia de luni cotidianul britanic The Times.

Potrivit ziarului, care citează un diplomat european de rang înalt, UE este pregătită ”să cheltuiască atât cât este nevoie” pentru a susţine Guvernul irlandez în faţa oricărei perturbări a schimburilor comerciale, în ipoteza unui ”no deal”.

Nicio sumă exact nu este evocată de către sursa ziarului.

Amânat în două rânduri, Brexitul este programat în prezent cel mai târziu la 31 octombrie.

Favoritul la succesiunea Theresei May la şefia Partidului Conservator şi Guvernului britanic, Boris Johnson, a anunţat că vrea ca regatul să părăsească Uniunea la această dată, cu sau fără acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.