Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu va putea, cel mai probabil, aproba vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de compania AstraZeneca şi University of Oxford în ianuarie, a declarat directorul general al autorităţii de reglementare, Noel Wathion, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nici măcar nu au depus încă cerere pentru aprobare”, a declarat Wathion într-un interviu acordat publicaţiei belgiene Het Nieuwsblad, publicat marţi.

Autoritatea europeană de reglementare a primit numai unele informaţii despre vaccin, a spus Wathion.

“Insuficiente şi pentru a acorda o licenţă de comercializare condiţionată. Avem nevoie de date suplimentare despre calitatea vaccinului. Şi după aceea compania trebuie să facă o cerere oficială”, a explicat şeful EMA.

Această situaţie face improbabilă aprobarea vaccinului luna viitoare, a spus Wathion.

EMA nu a putut fi contactată pentru comentarii.

AstraZeneca a arătat, săptămâna trecută, că vaccinul său pentru Covid-19 ar trebui să fie eficace împotriva noii tulpini de coronavirus, adăugând că efectuează studii pentru a invetiga impactul mutaţiei.

Compania a depus date complete despre vaccinul său la autoritatea britanică de reglementare, a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.