Miniştrii europeni de Interne urmează să se reunească la 18 august, pentru a discuta despre o creştere a numărului migranţilor care pătrund în mod ilegal în Lituania, un stat membru al Uniunii Europene, dinspre Belarus, a anunţat vineri preşedinţia slovenă a UE, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Agenţiei europene a grănicelor, Frontex, şi ai Europol urmează să participe la această reuniune prin videoconferinţă.

”Având în vedere situaţia de la frontiera lituaniano-belarusă, UE se confruntă cu o ameninţare gravă la adresa securităţii sale şi cu folosirea migraţiei ilegale ca armă de către statul belarus”, scrie Slovenia într-o scrisoare trimisă diplomaţilor, pe care Reuters scrie că a consultat-o.

Slovenia insistă ca în cadrul acestei reuniuni să se adopte măsuri în vederea apărării acestei părţi a frontierei externe a UE şi ca Lituania să fie susţinută în continuare.

UE l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri belarus la Bruxelles miercuri şi a discutat cu Guvernul Irakului - ţara din care provin majoritatea acestor migranţi - despre o suspendare a zborurilor între Bagdad şi Minsk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.