Uniunea Europeană condamnă ceea ce numeşte folosirea excesivă a violenţei de către armata venezueleană împotriva protestatarilor opoziţiei şi transmite că este puţin probabil să recunoască rezultatele alegerilor de duminică, care au fost marcate de incidente violente ce au dus la moartea mai multor persoane, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică a reprezentat una dintre cele mai sângeroase zile din ultimele trei luni de proteste, iar votanţii au boicotat în mare parte alegerile pentru constituirea unui organism constituţional condus de preşedintele socialist Nicolas Maduro.

”Nu vom recunoaşte aceste alegeri”, a spus preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

”Este foarte clar că regimul de acum se agaţă de putere. Voinţa poporului este de a schimba regimul. Este necesar să mergeţi la vot acum”, a completat Tajani.

Comisia Europeană a transmis că are ”îndoieli puternice” privind recunoaşterea rezultatelor scrutinului controversat din Venezuela.

”Uniunea Europeană condamnă folosirea excesivă şi disproporţionată a forţei de către armată”, se arată într-un comunicat al CE.

Autorităţile de la Caracas au anunţat că zece oameni a fost ucişi în înfruntările dintre protestatarii anti-Maduro şi forţele de ordine din Venezuela.

”Venezuela a ales în mod democratic şi a validat instituţii al cărol rol este să colaboreze şi să găsească soluţii de negociere la criza curentă. Adunarea Constituantă, aleasă în circumstanţe îndoilenice şi deseori violente, nu poate fi parte a soluţiei”, au completat reprezentanţii CE. 

Nu a fost menţionat dacă UE va impune mai multe sancţiuni Venezuelei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.