Liderii europeni au căzut de acord vineri după-amiază cu privire la extinderea controalelor temporare de la frontiere pentru o perioadă suplimentară de trei luni în interiorul zonei Schengen, pentru a sprijini statele în gestionarea crizei migranţilor, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul a adoptat astăzi propunerea comisiei de a prelungi controalele temporare de la anumite graniţe ale zonei Schengen din Austria, Germania, Suedia, Danemarca şi Norvegia”, se arată într-un comunicat al Consiliului European.

Comisia Europeană a recomandat luna trecută liderilor din Austria, Danemarca, Germania, Suedia şi Norvegia să permită controalele vamale la graniţe dincolo de data limită de 15 noiembrie.

Toate aceste state sunt membre ale zonei de liberă circulaţie Schengen. Controalele de la frontierele interne au fost reluate pentru a sprijini statele europene în faţa valului uriaş de migranţi.

Consiliul European a acceptat vineri recomandarea Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.