Autorităţile din Ucraina au capturat un petrolier rus în oraşul de port ucrainean Ismail ca răspuns la faptul că Rusia a capturat trei nave ucrainene şi a arestat 24 de marinari în noiembrie 2018, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

SBU, serviciul de securitate al Ucrainei, a informat într-o postare pe Facebook că a capturat petrolierul rus Nika Spirit în Izmail, un oraş aflat pe Dunăre în apropiere de graniţa cu România.

SBU au informat că au confiscat documentele navei şi au chestionat echipajul. De asemenea a fost publicat un videoclip în care ofiţerii ucraineni pot fi văzuţi cum se urcă pe navă. Nu este clar dacă membrii echipajului au fost arestaţi. Rusia a ameninţat că va exista un răspuns dacă vor fi făcute arestări.

Ministerul de Externe al Rusiei a informat într-un comunicat: „Analizăm circumstanţele incidentului înainte să luăm măsurile potrivite. Dacă acest lucru va implica luarea de ostatici ruşi, va fi calificat drept o încălcare a dreptului internaţional şi vor exista consecinţe imediate”.

Conform agenţiei ruse Interfax, la bordul navei se aflau în jur de 15 marinari, toţi cetăţeni ruşi.

SBU au informat că nava se numea anterior Neyma şi a fost implicată în blocarea celor trei nave ucrainene în Strâmtoarea Kerci din 2018.

Leonid Slutsky, şeful comitetului privind afacerile internaţionale din parlamentul Rusiei, a numit capturarea navei drept „piraterie susţinută de stat” şi a afirmat că reprezintă „o presiune ilegală asupra investigaţiei” privind marinarii ucraineni arestaţi de Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.