Twitter a dezactivat o înregistrare video - reprezentând un omagiu adus lui George Floyd - publicată pe contul de campanie electorală a preşedintrlui Statelor Unite Donald Trump, evocând o plângere referitoare la drepturi de autor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această înregistrare, vocea preşedintelui american este suprapusă peste un montaj de fotografii şi înregistrări video de după moartea lui Floyd.

Moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, la vârsta de 46 de ani, într-o arestare de către patru poliţişti albi, la 25 mai, la Minneapolis, în Minnesota, a provocat un val de proteste în Statele Unite.

”Reacţionăm în urma unei plângeri cu privire la drepturi de autor care ne-a fost trimisă de către o persoană care deţine drepturile sau un reprezentant al său”, a precizat un reprzentant Twitter.

Înregistrarea video - de trei minute şi 45 de secude - postată pe canalul YouTube al echipei de campanie a lui Trump - unde este în continuare accesibilă - a fost postată pe Twitter miercuri.

Reţeaua de socializare este supravegheată îndeaproape de administraţia lui Donald Trump, după ce i-a marcat un tweet în care îndeamnă utilizatorii să verifice adevărul mesajelor publicate de şeful statului american şi după ce i-a blocat alt tweet acuzându-l de ”glorificarea violenţei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.