Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut apel la londonezi să voteze cu fostul ministru polonez al Finanţelor, Jan-Vincent Rostowski, cel care candidează din partea Change UK la alegerile europarlamentare, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, Tusk a afirmat că Rostowksi a fost „cel mai bun ministru al finanţelor în perioada crizei financiare”.

„El este şi un prieten foarte bun care ar fi un parlamentar european minunat pentru Londra excelent, oraş pe care îl iubeşte. Fac apel la londonezii care vor ca Marea Britanie să rămână în UE să îl voteze”, a scris Tusk.

Economistul şi fostul vicepremier al Poloniei este al doilea pe lista noului partid pro-UE, Change UK, din Londra.

După ce a fost întrebat dacă parlamentarii britanici ar trebui să facă un pas înapoi şi să nu voteze pentru noul preşedinte al comisiei pentru că vor părăsi blocul european, Rostowski a răspuns: „Vom vota cu siguranţă. Dacă suntem acolo, vom vota sigur. Ce îşi imaginează? Pentru numele lui Dumnezeu”.

Rostowski a declarat că principala sa responsabilitate este să convingă persoanele de la Bruxelles şi din Europa că Marea Britanie are nevoie de mai mult timp pentru a analiza din nou Brexitul.

„Marea Britanie ar trebui să primească cât timp are nevoie. Pentru că este un proces al descoperirii”, a afirmat el.

Change UK susţine un al doilea referendum pentru ca Regatul Unit să rămână în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.