Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi după-amiază că negocierile sunt deja extrem de dure şi vor deveni ”imposibile” dacă emoţiile nu sunt controlate în timpul Brexitului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia liderului european vine la doar o zi după ce premierul Theresa May a acuzat că politicienii şi oficialii de la Bruxelles se amestecă în alegerile anticipate din Marea Britanie, pe care ea speră să le câştige cu o majoritate uriaşă pentru a strivi orice opoziţie internă faţă de Brexit.

”Aceste negocieri sunt deja destul de dificile. Dacă începem să ne certăm înainte să înceapă, atunci vor deveni imposibile”, a precizat Tusk în urma unei întâlniri cu premierul Norvegiei, Erna Solberg.

De asemenea, acesta a susţinut că va fi nevoie de discreţie, moderaţie, bunăvoinţă şi respect reciproc pentru ca negocierile să aibă succes atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană.

”Mizele sunt prea mari pentru a lăsa ca emoţiile noastre să scape de sub orice control. Tocmai pentru că în joc sunt vieţile şi interesele a milioane de oameni pe ambele părţi ale canalului Mânecii”, a declarat preşedintele Consiliului European.

Anterior, Comisia Europeană a respins drept electorale acuzaţiile lansate de premierul Theresa May, care a susţinut că politicienii şi oficialii de la Bruxelles se amestecă în alegerile anticipate din Marea Britanie.

”Nu suntem naivi. În aceste momente există o campanie electorală în Marea Britanie. Oamenii sunt agitaţi când avem alegeri. Aceste alegeri din Marea Britanie au legătură în principal cu Brexitul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

De asemenea, acesta a precizat că politicienii şi oficialii europeni sunt destul de ocupaţi cu realizarea de politici la Bruxelles.

Theresa May i-a acuzat miercuri pe politicienii şi oficialii europeni că se amestecă în alegerile anticipate din Marea Britanie, pe care ea speră să le câştige cu o majoritate uriaşă pentru a putea să conducă ţara spre Brexit.

”Comisia Europeană şi-a îndârjit poziţia de negociere. Politicienii şi oficialii europeni au lansat ameninţări la adresa Marii Britanii. Toate aceste acţiuni au fost programate în mod intenţionat pentru a afecta rezultatele alegerilor generale, care vor avea loc pe 8 iunie”, a declarat May după o întâlnire cu regina Elisabeta a II-a.

Mai mult, premierul britanic a acuzat că poziţia de negociere a Londrei a fost prezentată în mod eronat în presa din ţările Uniunii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.