Cetăţeanul român tratat în prezent într-un spital din Atena nu este infectat cu virusul variolei maimuţei, ci cu varicelă, au arătat primele rezultate ale analizelor de laborator duminică seara, relatează Keep Talking Greece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turistul român în vârstă de 29 de ani a fost primul caz suspect de variola maimuţelor în Grecia. Tânărul locuieşte la Londra şi şi-a petrecut vacanţa cu prietena sa pe insula Kefalonia.

El a fost transportat într-o capsulă specială la bordul unui avion C-130 din Kefalonia la Atena, sâmbătă seara. Anterior, televiziunea de stat ERT a anunţat că pacientul era bine dispus şi nu avea febră, dar avea erupţii pe tot corpul, erupţii care l-au transformat într-un caz suspect de variola maimuţei.

Din motive de siguranţă, bărbatul şi partenera sa au fost internaţi în camere cu presiune negativă.

Partenera sa este asimptomatică.

În testele de laborator realizate la spitalul Attikon şi la laboratorul special al Universităţii din Salonic, nu a fost detectat virusul variolei maimuţelor. Dimpotrivă, două teste repetate ale probelor prelevate de la pacient au arătat că tânărul a fost de fapt infectat cu varicelă, relatează presa greacă care citează un anunţ oficial al Organizaţiei Naţionale de Asistenţa Sănătăţii din Grecia (EODY) duminică seara.

Virusul varicelei, deşi conţine variola sintetică, este diferit de viruşii care provoacă variola sau variola maimuţei. Există o relevanţă în ceea ce priveşte simptomele şi apariţia leziunilor cutanate cauzate de varicelă şi variolă şi variola maimuţei, potrivit EODY.

EODY a mai precizat că ”varicela a fost eradicată la nivelul populaţiei umane din 1980, iar varicela este o boală comună care provoacă aproximativ 4 milioane de infecţii la copii. Există un vaccin disponibil pentru varicelă şi provoacă o boală mai uşoară decât variola”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.