Autorităţile turce au anunţat că trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 40 au fost rănite, după ce o maşină-capcană a explodat miercuri seara în apropierea unei secţii de poliţie de lângă frontiera turco-iraniană. Deflagraţia a avut loc în provincia estică Van, locuită în special de către minoritatea kurdă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe autospeciale ale poliţiei şi echipaje de urgenţă au intervenit la locul exploziei.

Maşina-capcană a vizat o secţie de poliţie, care funcţionează şi ca o cazarmă pentru forţele de securitate din afara provinciei majoritar kurde.

Nu se cunosc date despre numărul civililor sau al poliţiştilor care au decedat în atac.

Premierul Binali Yildirim a anunţat incidentul de la secţia de poliţie în timpul unei intervenţii televizate.

Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul. Deşi, militanţii kurzi vizează adeseori secţii de poliţie sau avanposturi izolate ale forţelor de securitate turce.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak.

Însă, Erdoga a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.