Salvatorii încearcă şi sâmbătă dimineaţă să recupereze zeci de mineri încă prinşi în subteran după explozia dintr-o mină de cărbune care s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 28 de răniţi în nord-vestul Turciei, relatează lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia s-a produs vineri, la ora locală 18.15 (15.15 GMT), într-o mină din oraşul Amasra, situată pe malul Mării Negre, şi s-a soldat cu decesul a 25 de persoane, potrivit unui nou raport comunicat de ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca pe Twitter, care a spus că 11 persoane care ieşiseră din mină sunt tratate într-un spital.

Potrivit ministrului turc de interne Suleyman Soylu, 49 din cei 110 mineri care se aflau acolo la momentul exploziei au fost prinşi în subteran.

Deoarece explozia a avut loc cu puţin timp înainte de apus, operaţiunile de salvare au fost încetinite de întuneric.

"Aproape jumătate dintre muncitori au fost evacuaţi. Cei mai mulţi sunt bine, dar există şi răni grave", a declarat primarul din Amasra, Recai Cakir, la postul privat turcesc NTV.



Potrivit guvernatorului local, o echipă de peste 70 de oameni a reuşit să ajungă într-un punct din fântâna situată la aproximativ 250 de metri adâncime.

O anchetă pentru accident a fost deschisă de către parchetul local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.