Reprezentanţii Tineretului AKP au decis să protesteze într-un mod inedit faţă de criza diplomatică izbucnită între Amsterdam şi Ankara, storcând portocale stricate în stradă, culoarea acestora fiind asociată cu Olanda. Acest protest a avut loc în urma unei întâlniri a aripei tinere a Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) din Izmir, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au pozat cu mai multe cuţite în timp ce înjunghiau portocalele şi ridicau pancarte cu mesajul ”Olanda Fascistă”.

De asemenea, alţi reprezentanţi ai formaţiunii de guvernare au stors cu mâinile portocalele şi chiar au gustat din sucul obţinut pe străzile din Izmir.

Autorităţile olandeze au arestta mai mulţi protestatari turci la Rotterdam, în urma izbucniri unui scandal diplomati între Ankara şi Amsterdam, care a dus inclusiv la escortarea unui ministru turc în afara graniţelor Olandei.

Olanda a blocat sâmbătă aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe şi, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei să părăsească imediat ţara, după ce aceasta a încercat să se adreseze mulţimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.

Guvernul Rutte şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la organizarea unui eveniment de campanie pentru referendumul constituţional turc din aprilie în lipsa unei autorizaţii speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.