Ministrul Energiei din Turcia, Berat Albayrak, a discutat joi după-amiază cu directorul executiv al companiei Gazprom, Alexei Miller, despre măsurile ce urmează să fie implementate pentru accelerarea realizării proiectului gazoductului Turkish Stream, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a convenit asupra finalizării rapide a acordurilor necesare pentru realizarea proiectului Turkish Stream. De asemenea, pe agenda discuţiilor s-a aflat şi procesul de arbitraj iniţiat de partea turcă pentru drepturile sale din contractul de gaze cu Rusia”, se arată într-un comunicat emis de ministerul turc al Energiei.

Anterior, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că proiectul Turkish Stream cu Turcia va fi realizat cât mai rapid posibil, în urma unei întâlniri critice cu liderul rus Vladimir Putin.

Gazoductul Turkish Stream va transporta gaze naturale ruseşti pe fundul Mării Negre până în Turcia şi Grecia.

La începutul lunii august, ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak, a susţinut că executarea primului tronson al gazoductului Turkish Stream ar trebui să fie finalizată până în decembrie 2019.

”Termenul limită va fi undeva în 2019. Construcţia va fi completă până atunci, având în vedere că proiectul nostru ne arată acest termen”, a precizat Novak.

Construcţia primului tronson al gazoductului va începe după obţinerea autorizaţiilor necesare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.