Turcia a ordonat arestarea a 128 de militari suspectaţi că ar avea legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, acuzată de Ankara că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016, conform agenţiei de stat Anadolu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia caută jumătate dintre suspecţi în provincia Izmir, iar pe restul în celelalte 30 de provincii ale ţării, a informat Anadolu.

Militarii sunt suspectaţi că sunt susţinători ai predicatorului musulman, care se află în SUA, Fethullah Gulen, cel care este acuzat de autorităţile turce de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 2016. Gulen a negat aceste acuzaţii.

Peste 77.000 de persoane au fost arestate şi îşi aşteaptă procesele. De asemenea, în jur de 150.000 de oameni angajaţi la stat au fost concediaţi sau suspendaţi din funcţie de când a avut loc tentativa de lovitură de stat.

Grupările pentru drepturile omului şi aliaţii occidentali ai Turciei au criticat aceste măsuri, susţinând că Erdogan s-a folosit de evenimentele din 2016 pentru a justifica măsuri de represiune faţă de critici. Guvernul turc susţine că ele sunt necesare având în vedere gravitatea ameninţărilor la adresa Turciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.