Federaţia de Şah din Turcia (TSF) a anunţat că a deschis un proces împotriva ”tele-evanghelistului” musulman Cubbeli Ahmet Hoca, care a declarat recent că ”şahul este mai păcătos decât jocurile de noroc”. ”Tele-evanghelistul” musulman a stârnit critici dure după ce a susţinut că şahiştii sunt blestemaţi şi toţi oamenii care joacă şah sunt mincinoşi, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comentariile făcute de persoana în cauză în ceea ce priveşte şahul sunt inacceptabile şi au atras o reacţie din partea comunităţii noastre. Am lansat proceduri legale împotriva acestor comentarii lipsite de orice bază, care au avut un impact asupra câtorva mii de şahişti şi a familiilor acestora, într-un moment când pare că avem nevoie cel mai mult de pacea, unitatea şi filozofia jocului de şah”, se arată într-un comunicat al TSF.

De asemenea, organizaţia a atras atenţia asupra istoriei şahului în Turcia.

”Şahul este un sport  jucat de mulţi lideri pe acest teritoriu de-a lungul istoriei. Scumpii noştri lideri au oferit cea mai mare susţinere pentru a construi o naţiune a şahului în Turcia. Ei continuă să contribuie la răspândirea iubirii cu vorbe, cu seturile de şah pe care le dăruiesc şi cu evenimentele la care participă”, mai transmite federaţia de şah din Turcia.

Clericul Ahmet Mahmut Unlu, cunoscut mai degrabă ca tele-evanghelistul musulman Cubbeli Ahmey Hoca, a atras critici dure în ultimele zile după ce a susţinut că şahiştii sunt blestemaţi şi ”cele mai multe persoane care joacă şah sunt mincinoase”.

”Şahul este mai rău decât jocurile de noroc şi mâncarea cărnii de porc... Oamenii care joacă şah sunt mai înclinaţi să se mintă reciproc. Oamenii care joacă şah ar putea să nu îşi spună shahada (n.r. declaraţie de credinţă islamică) atunci când mor”, a declarat Unlu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.