Turcia nu a efectuat niciun atac împotriva civililor în provincia irakiană Dohuk, unde un tir de artilerie s-a soldat cu 8 ucişi şi 23 de răniţi, miercuri, iar autorităţile irakiene nu trebuie să cadă în această ”capcană”, a declarat joi ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a declarat, în cadrul televiziunii de stat TRT Haber, că operaţiunile militare turceşti din Irak au vizat întotdeauna Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

El a adăugat că atacul care a vizat Dohukul a fost, de asemenea, efectuat de terorişti.

Cavusoglu a mai spus că informaţiile care învinuiesc Turcia pentru organizarea atacului sunt încercări ale PKK de a împiedica combaterea terorismului Ankarei.

Turcia a respins miercuri afirmaţiile oficialilor irakieni şi ale presei de stat potrivit cărora ar fi efectuat un atac asupra unei staţiuni montane din Dohuk.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.