Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, a catalogat miercuri dimineaţă drept atentat terorist explozia care a zguduit în urmă cu o zi un complex al poliţiei din localitatea Diyarbakir. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în atentat, deşi autorităţile au susţinut iniţial că explozia a avut loc în timpul reparării unui tanc al poliţiei din sud-estul predominant kurd al ţării, scrie Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soylu a precizat că atacul terorist a fost lansat printr-un tunel săpat pe sub complexul de clădiri al poliţiei din Diyarbakir.

De asemenea, mai multe materiale explozive au fost amplasate în tunel şi detonate de la distanţă. În atentat şi-a pierdut viaţa un poliţist, precum şi doi angajaţi civili.

Cinci suspecţi au fost reţinuţi în investigaţia lansată ca urmare a exploziei din Diyarbakir.

O parte a acoperişului s-a prăbuşit în urma exploziei puternice, iar un nor de fum s-a ridicat deasupra localităţii situate în sud-estul predominant kurd al Turciei.

Explozia a avut loc cu doar câteva zile înainte de referendumul de extindere a puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Localitatea Diyarbakir a fost în trecut ţinta mai multor atentate cu bombă, orchestrate de către militanţii kurzi de la PKK, dar şi de către jihadiştii Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.