Turcia furnizează documente pentru cazul introdus de Africa de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie, sub acuzaţia de comitere a unui genocid împotriva civililor palestinieni, a declarat vineri preşedintele Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adresându-se reporterilor la Istanbul, Erdogan a spus că Turcia va continua să furnizeze documente, mai ales vizuale, cu privire la atacurile Israelului asupra Gaza.

"Cred că Israelul va fi condamnat acolo. Credem în justiţia Curţii Internaţionale de Justiţie", a spus Erdogan.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, l-a descris pe Erdogan drept preşedintele ”unui ţări cu genocidul armean în trecut” şi că ţinteşte Israelul cu ”acuzaţii nefondate”.

Israelul nu se numără printre cele peste 30 de ţări care au recunoscut oficial uciderile în masă ale armenilor de către turcii otomani, în 1915, drept genocid.

Turcia, înfiinţată în 1923, după prăbuşirea Imperiului Otoman, a negat întotdeauna că a existat o campanie sistematică de anihilare a armenilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.