Turcia a anunţat construcţia unui zid la graniţa cu Iranul, în faţa unui potenţial val de refugiaţi din Afganistan, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de oameni din Afganistan vor să părăsească ţara, după ce talibanii au preluat controlul duminică.

Zidul, care va avea 295 de kilometri, va fi completat de sârmă ghimpată şi şanţuri.

„Vom intensifica munca şi vom consolida faptul că «frontiera noastră este de netrecut»”, a spus ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, potrivit Hurriyet Daily. „O bună parte din el a fost finalizată. Aproximativ 150 de kilometri de şanţuri au fost săpaţi. Avanposturile de la graniţă şi zonele de bază au fost consolidate”, a adăugat el.

Afganistanul trece printr-o gravă criză politică şi socială, după ce, în ultimele săptămâni, odată cu retragerea trupelor NATO, talibanii au recucerit ţara. 

Talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au declarat victorie în faţa armatei afgane care a fost în ultimii 20 de ani instruită de forţele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

Talibanii au spus că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.