Autorităţile turce au anunţat miercuri noaptea că bilanţul atentatului terorist de pe aeroportul internaţional Ataturk-Istanbul a fost revizuit la 42 de morţi, după ce un rănit critic a decedat în spital ca urmare a rănilor suferite. Alte 239 de persoane au fost rănite, dintre care 41 sunt internate la terapie intensivă, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, Turcia a decretat o zi de doliu naţional în memoria celor 42 de persoane care şi-au pierdut viaţa, printre care se numără 13 cetăţeni străini din Arabia Saudită, Irak, China, Iordania, Tunisia, Iran, Uzbekistan şi Ucraina.

Jihadiştii ISIS au coborât dintr-un taxi şi au deschis focul la intrarea în aeroport, înainte de a se arunca în aer.

Autorităţile au confirmat că 41 de persoane sunt internate la terapie intensivă, printre care se numără şi cetăţeni străini din Afganistan, Pakistan, Uzbekistan, Ucraina, Arabia Saudită şi Elveţia.

Premierul Binali Yildirim a susţinut că primele semne indică spre gruparea teroristă Stat Islamic, iar informaţia a fost confirmată de către CIA.

Însă, nicio grupare nu a revendicat până la această oră atentatul terorist.

Anchetatorii turci examinează imaginile surprinse de camerele de supraveghere, precum şi înregistrările video realizate de pasageri, în încercarea de a îi identifica pe atacatori.

Autorităţile au sugerat că atacatorii ar fi putut să fie cetăţeni străini, însă informaţia nu a putut să fie confirmată.

Yildirim a precizat că unul dintre atacatori s-a detonat în faţa aeroportului, în vreme ce ceilalţi doi jihadişti şi-au activat centurile explozive în interiorul terminalului de plecări.

Imaginile arată un atacator care este împuşcat de poliţiştii turci în interiorul aeroportului, acesta rămâne la pământ circa 20 de secunde înainte de a se detona.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.