Turcia a acuzat, luni, Grecia că a împins o barcă care transporta migranţi din apele teritoriale greceşti înapoi în apele turceşti, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul turc al Apărării a precizat că incidentul a avut loc duminică, în apropiere de Rodos şi a postat imagini cu drone pe reţelele sociale care arată că paza de coastă trăgea barca în apele turceşti, lângă staţiunea sud-vestică Marmaris.

Paza de coastă greacă nu a oferit nicio declaraţie imediată.

Reuters nu a reuşit să verifice autenticitatea filmării, care îi arată pe ocupanţii unei bărci ataşând o frânghie de la pupă de o şalupă, care este apoi remorcată în marşarier înainte de a se desprinde de barcă şi a pleca. Nu este clar câte persoane se aflau în barcă.

Atena a negat în mod repetat acuzaţiile organizaţiilor pentru drepturi şi Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi,că îi împinge pe migranţi din apele greceşti, spunând că interceptează bărci pe mare pentru a-şi proteja graniţele.

Grecia a adăpostit cei mai mulţi refugiaţi dintre statele europene în 2015 şi 2016, când aproximativ un milion de refugiaţi care fugeau de război şi sărăcie din Siria, Irak şi Afganistan au sosit, în ţară, în principal prin Turcia. Numărul sosirilor a scăzut brusc de la acea dată.

Grecia şi Turcia, state membre NATO şi rivali de-a lungul istoriei, sunt de multă vreme în dezacord cu privire la problemele migranţilor şi la revendicările teritoriale concurente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.