Turcia a trimis duminică în Egipt un avion cu o echipă medicală şi provizii, care transportă ajutor umanitar pentru Gaza, a declarat ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avionul nostru a decolat pentru a ajuta Gaza. Avionul prezidenţial plin cu medicamente şi materiale medicale, care transporta 20 de medici specialişti, a plecat din Ankara în Egipt", a spus Koca într-o postare pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Imaginile împărtăşite de ministru au arătat cutii marcate cu conţinutul lor, fiind încărcate într-un avion al preşedinţiei turce.

”Echipa noastră va determina medicamentele, materialele şi dispozitivele medicale necesare pentru populaţia din Gaza şi va efectua studii de fezabilitate pentru spitalele de campanie care urmează să fie înfiinţate pe aeroportul El Arish din Egipt şi la punctul de trecere a frontierei Rafah”, a spus Koca într-o postare, sâmbătă târziu.

Rafah este principala rută de intrare şi de ieşire din Fâşia Gaza care nu este controlată de Israel, care a declarat că nu va permite niciun ajutor să intre de pe teritoriul său până când Hamas nu va elibera ostaticii pe care i-a luat în timpul atacului din 7 octombrie.

Ajutorul poate intra prin Egipt cu condiţia ca proviziile să nu ajungă în mâinile Hamas.

Koca a mai spus sâmbătă că trei avioane de marfă sunt programate să fie trimise la aeroportul El Arish, care transportă medicamente, rechizite şi dispozitive medicale, pe lângă o navă care transportă echipamente şi ambulanţe ale spitalului de campanie, după ce s-au încheiat aranjamentele cu autorităţile relevante. El nu a oferit mai multe detalii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.