Autorităţile turce au suspendat peste 9.000 de poliţisti pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, într-o nouă campanie de epurare lansată de preşedintele Erdogan după câştigarea referendumului constituţional din Turcia, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ankara a argumentat că suspendarea poliţiştilor este motivată de securitatea naţională.

Anterior, autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 3.224 de persoane care ar avea legături mişcarea gulenistă, iar cel puţin 1.000 de persoane au fost arestate în percheziţiile din Turcia.

Este vorba de cea mai amplă campanie de epurare a presupuşilor gulenişti din ultimele luni.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a susţinut că autorităţile îi vizează pe guleniştii care s-au infiltrat în rândul forţelor poliţieneşti din Turcia.

Peste 47.000 de persoane au fost încarcerate în urma puciului eşuat din noaptea de 15-16 iulie, inclusiv aproximativ 10.700 de poliţişti şi 7.400 de militari.

Fethullah Gulen a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi orchestrat puciul eşuat din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.